Muzlu Ispanaklı Kremşantili Kek


Merhabalar..
Baharın kendini göstermesi ile birlikte buzluğumuzdaki stoklar azalıyor, yerini tazeleri alıyor.. Hamd olsun Rabbimizin verdiği nimetlere..
Ispanakta tezgahlarda kalmaya devam ediyor sebzelerden bol bol değerlendirmeli...
Hepimizin bildiği ve en az bir kez denediği bir tarif var bugün sırada..
Ispanaklı Kek :)

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı çiğ ıspanak
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 adet muzun rendesi
Üzeri için:
1 paket krem şanti
2 adet muz
File antep fıstığı

Yapılışı:
Ispanak susuz ve yağsız bir tavada suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur, bir kenarda soğutulur.
Soğuyan ıspanak blendıra alınıp, yağ ve süt ile çırpılır.
Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılıp üzerine, ıspanaklı yağlı karışım, kabartma tozu, vanilin, muz rendeleri ve un eklenerek kek karışımı elde edilir.
Kek karışımı yağlanıp unlanmış borcama yada herhangi bir kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerine muz dilimleri sıralnıp, köpürtülmüş şanti ile kaplanır. File fıstıklarla süslenip dilimlenerek servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler