PİLAV ZAMANI

Pilav özellikle de tereyağıyla yapılmış pirinç pilavı yemekte vazgeçilmezlerimdendir.Bir de etli ve nohutluysa işte o zaman yanına salata ve yoğurt yeter de artar bile..

ETLİ NOHUTLU PİLAV
MALZEMELER;
250 gr kuşbaşı et,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı et suyu,
tuz karabiber(olmazsa olmaz),
tereyağı.

YAPILIŞI:
Eti düdüklüde haşlayalım.Önceden ıslattığımız pirinci tereyağında tuzunu da atarak(pirinçlerin kırılmasını önler)kavuralım.Önce et suyunu,ardından etimizi pirince ekleyelim.Karabiberini attıktan sonra bir taşım kaynatıp altını kısalım ve pişmeye bırakalım.

BEZELYELİ PİLAV:


Bezelyeli pilav için ayrıca yazmaya gerek yok.Bezelyelerimiz haşlanmış olmalı o kadar.İster şehriyeli ister şehriyesiz yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler