ETLİ NOHUTLU PİLAV
250 gr kuşbaşı et,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı et suyu,
tuz karabiber(olmazsa olmaz),
tereyağı.
Eti düdüklüde haşlayalım.Önceden ıslattığımız pirinci tereyağında tuzunu da atarak(pirinçlerin kırılmasını önler)kavuralım.Önce et suyunu,ardından etimizi pirince ekleyelim.Karabiberini attıktan sonra bir taşım kaynatıp altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
BEZELYELİ PİLAV:
Bezelyeli pilav için ayrıca yazmaya gerek yok.Bezelyelerimiz haşlanmış olmalı o kadar.İster şehriyeli ister şehriyesiz yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder