Sinangil herşeyi düşünmüş ve mantı için özel bir un üretmiş.Yapmaya başlarken pek farkedeceğini düşünmemiştim ama kesinlikle farkediyor.Bence Sinangil çeşit çeşit unlarıyla kendini aşmış.Mantıyı yaparken hamur daha kolay açıldı,tadında da belirgin bir fark oldu.Bence siz de mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
İçi için:
125 gr kıyma,
küçük bir rendelenmiş kurusoğan,
tuz,karabiber,kırmızıbiber.
Hamuru için:
Hamuru için:
1 pk Sinangil Mantı Unu,
3 yumurta
bir fiske tuz,
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üstü için:
Üstü için:
sarmısaklı yoğurt.
Hamurumuzu biraz su ile yoğuruyoruz ve açıyoruz ve küçük kareler halinde kesiyoruz.Üzerine kıymalı harcımızı koyup kapatıyoruz.Bir tencerede su kaynatıyoruz.Kaynayan suya biraz tuz ve 2 -3 yemek kaşığı yağ koyup mantılarımız 15 dk.kadar pişiriyoruz.Pişen mantıyı tabağa alıp üzeine sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.Küçük bir tavada biraz sıvı yağ,nane,1 yemek kaşığı domates salçasını sos haline getirip hazırladığımız mantının üzerine yayıyoruz.İşte mantımız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder