Malzemeler:300 gr.un,elenmiş50 gr.tereyağ50 gr.zeytinyağ6 ançüez1 adet yumurta1 paket maya1 kg.beyaz soğan15 adet siyah zeytin,çekirdeği çıkartılmış1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:Öncelikle mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritin. Derin birkasede un,tuz,yumurta,tereyağ,zeytinyağ ve erittiğiniz mayayı karıştırın. Hazırladığınız hamuru bir bezle örterek mayalandırın. Diğer tarafta küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında (kısık ateşte) yumuşayana kadar pişirin. Ardından ançüezleri ekleyin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartarak,tabak büyüklüğünde açın. Üzerine hazırladığınız karışım ile donatın. Üzerine ayıklanmış siyah zeytinleri dizin ve önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder