Malzemeler:1 çorba kaşığı tarhun1 diş sarımsak,dövülmüş1/3 fincan sızma zeytinyağı1/2 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz3 adet domates,kabuğu soyulup rendelenmiş1 tatlı kaşığı domates salçası4 adet kabak,ince uzunlamasına kesilmiş1 su bardağı Rachlette peyniri200 gram mantar,ince doğranmış1 demet maydanoz Hazırlanışı:İnce kesilmiş kabakları az yağlı bir teflon tavada arkalı önlü kızartın. Daha sonra mantarları da bu tavada soteleyin. Rachlette Peyniri ile kıyılmış maydonozu karıştırın. Kızarmış kabakların içerisine sotelenen mantarlardan ve maydanozlu rachlette peynirinden koyarak sarın. Maydonoz sapları ile bağlayın. Bir tavaya biraz zeytinyağ koyarak bu yağda sarımsakları kavurun. Üzerine salçayı ve domatesleri ekleyin,suyunu çekince tarhun,karabiber ve tuzunu da ilave ederek ocağın altını kapatın. Kabak sarmalarını bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine domates sosunu döküp, Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder