PITA EKMEGI NASIL YAPILIR




Evde pita yapmaya varmisiniz? Tavsiye ederim cok harika oluyor. Sahane sandevicler hazirlayabilmek icin kendi yapabileceginiz pita ekmeginin tarifi:

Malzemeler:

6 adet pita ekmegi icin:

250 gr un
130+30 ml ilik su (3/4 su bardagi)
5 gr kuru maya
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi:

Suyu ilitin ve 30 ml kadarinda mayayi eritin. Unu, eritilmis mayayi, 130 ml suyu, tuzu ve zeytinyagini karistirip, mikserinizin hamur yogurma ucuyla veya ekmek makinesinin hamur yogurma programinda yada elinizle en az 5-6 dakika kadar yogurun. Hamur kulak memesi yumusakliginda olacak. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmasi icin bekletin. Mayalanma sonucunda hamuru 6 esit parcaya bölün ve bunlari merdaneyle resimde görüldügü gibi hafif büyütün. Firin kagidi serilmis tepsiye dizin ve tekrar tepside yarim saat bekletin. Firininizi 200-220 derecede isitip 10-12 dakika kadar pisirin. Bu pisirme sonucunda ekmekler kabarip icleri bos oluyor ve üstten kesip, icerisine istediginiz malzemeler koyup tüketebilirsiniz. Eger degisik pita ekmekli sicak sandevic tarifi isterseniz asagida verdigim linke tiklayabilirsiniz.




AFIYET OLSUN!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler