BADEMLI ERIKLI KEK TARIFI


Sofra dergisinin eski sayilarindan bir tarif.
Malzemeler:
1 su bardagi tozseker
1 su bardagi file badem (yarim su bardagi kullandim)
10-12 adet mürdüm erigi
175 gr margarin (ben 125 gr kullandim)
4 yumurta(ben 3 adet kullandim)
1 paket kabartma tozu
bir bucuk su bardagi un

Yapilisi:

Yarim su bardagi tozsekeri,kalin dipli bir tavada cok kisik ateste sürekli karistirarak karamelize edin.Kare veya dikdörtgen bir kalibi yagli kagitla kaplayip, biraz da yaglayin.Karameli dökün.Karamelin üzerine bademleri yayin.Erikleri ikiye bölüp cekirdeklerini cikardiktan sonra bademlerin üzerine siralayin.Kalan yarim su bardagi toz sekeri,margarini ve yumurtalari beraber cirpin.Kabartma tozunu unla harmanlayip,karisima ekleyin,karistirin ve eriklerin üzerine dökün.
175 dereceli isitilmis firinda pisirin.Üzeri kabuk gibi sertlesmeye baslayinca firini acip bicakla cizikler atin.Kapatip pisirmeye devam edin.Iyice pisince cikarip bir tabaga ters cevirin.Ilikken sevis yapin.

AFIYET OLSUN!

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler