Pofidikler

Şöyle bir düşünün bugün pazar öğünlerin şaştığı,tembellik günü.Mutfak trafiği yoğun.Herkesin midesi farklı saat işleyişi ile çalışıyor.Herkes bir şey yemek istiyor ama tam da ne yiyeceğini bilmiyor.
Canım bir şey yemek istiyor ama yemek değil,şöyle atıştırmalık bir şeyler sesleri,evde çınlıyor.Buzdolabı açılıyor kapanıyor.Her açıldığında tabakta güzelce serilip yatan tulum peyniri ve mis gibi köy tereyağı gözüme çarpıyor.Diyorum ki şunları şöyle güzel bir zeytinyağı içine yatırılmış çizik zeytinle yesem.Tam da o anda tamam diyorum buldum.Hemen kolları sıvayıp malzemeleri tezgaha diziveriyorum.



  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 adet yaş maya

  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1yumurta (sarısı pofidiklerin üzerine sürülecek)

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • un

Süt,maya ve şeker önce iyice bir karıştırılıp,maya eritiliyor.Daha sonra un hariç diğer malzemeler ilave ediliyor.Un azar azar eklenerek çok sert olmayan,ama ele de yapışmayan bir hamur elde edilip,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle yuvarlanarak yağlanmış tepsiye diziliyor.200 derece fırında önce bu pofidiklerin,pofidik haline gelişlerini keyifle izliyor mis gibi mayalı hamur kokusu ile ciğerlerinizi dolduruyorsunuz.

Sonra mı?Sonra fırından çıkan bu yumuşacık,sıcacık pofidiklerin ortasını açıp tereyağını sürüyor, tulum peynirinin buzdolabındaki rahatını bozarak içlerine dolduruyorsunuz.Çizik zeytini baş köşeye koyup,demlediğiniz çay eşliğinde tadını çıkarıyorsunuz.
İşte pazar keyfi diye buna derim diyen ev halkı sakinliyor onlar huzurlu ben huzurlu.
Sevgi ve huzur dolu bir hafta dileğiyle...............
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler