MALZEMELER:
3 yumurta(oda sıcaklığında),
1 su bardağı irmik,
1,5 bardak un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 pk kabartma tozu,
1 pk vanilya,
2 portakalın suyu,
1 portakal kabuğu rendesi.
3 yumurta(oda sıcaklığında),
1 su bardağı irmik,
1,5 bardak un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 pk kabartma tozu,
1 pk vanilya,
2 portakalın suyu,
1 portakal kabuğu rendesi.
ŞERBETİ:
4 bardak şeker,
4 bardak su,
yarım limonun suyu.
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbeti hazırlayıp ılılmaya bırakıyoruz.
Yoğurma kabımıza yumurtaları kırıp yemek kaşığı şekerle 5 dk kadar çırpıyoruz.Daha sonra irmiği,yoğurdu ekleyip tel çırpıcıyla iyice malzemeleri yediriyoruz.2 bardak poratakal suyunu ve portakal kabu rendesini de bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.Son olarak unu,vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
Pişireceğimiz fırın kabımızı yağlıyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Revani piştikten sonra ılık şerbeti döküyoruz ve tekrar kapalı fırında 15 dk kadar bekletiyoruz.Şerbeti sünger gibi çeken bir tatlı.Yani hazırlanan şerbet kesinlikle emiliyor.Hiç kuşkunuz olmasın.
Daha onra dilimleyip portakalla süsleyip servis ediyoruz.Çayın yanında nefis oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder