FIRINDA PALAMUT

Balık yemekleri fırında pişirildiği zaman daha hafif oluyor bence.Palamutta en sevdiğim balıklar arasında.Hemen hepimizin bildiği bir tarif ama ben arşivimde bulunması açısından ve size de akşama önerebileceğim bir yemek olduğundan yayınlamak istedim.


MALZEMELER:

3 tane palamut,
2 tane patates,
1 iri soğan,
3 diş sarımsak,
2 tane yeşil biber,
kırmızı biber,karabiber,kekik,tuz,
1 limon,
sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI:
Palamutları temizletip iri iri doğruyoruz.Halka halka doğradığımız patatesleri fırın kabımıza döşüyoruz.Üzerine yine halka şeklinde doğranmış soğanları ve en üste de balıkları koyuyoruz.Sarımsakları ve yeşil biberleri de doğrayıp üzerine serpiştiriyoruz.Tuz baharatları ekliyoruz.Biraz sıvı yağ gezdiriyoruz.Bir limonu suyunu sıkıyoruz.En üste de bir kaç dilim limonu dilimliyoruz.Fırın kabının üstünü aliminyum folyo ile kapatıyoruz..Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında pişiriyoruz.


İşte mis gibi balığımız.AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler