PAZI SARMASI

Pazı dolmasını hayatımda ilk denedim ve tattım ve şimdiye kadar denemediğime inanılmaz pişman oldum.Geçen gün köyden epeyce bir pazı geldi.Pazının yemeğiyle pek aram olmadığı için arkadaşımın ''sarmasını yap''önerisini dinlemeye karar verdim.Yaparken eğer tadı güzel olmazsa kimse görmeden kamufle ederim diye düşünüyordum ama piştikten sonra tadına baktığımda emeğime değmiş dedirtti gerçekten.Eğer siz de benim gibi hiç denemeyenlerdenseniz deneyin derim.Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
MALZEMELER:
1 iri baş soğan,
yarım demetten biraz daha az maydanoz,
4-5 iri diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
sıvı yağ,
karabiber,kekik,nane,tuz,
ve tabiiki pirinç
istediğiniz kadar yıkanmış pazı.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle pazıların saplarını kesip yıkayıp kaynar suda 1-2 dk kadar haşlıyoruz.Çok fazla haşlamamamız gerekiyor.Çok kısa haşlandıktan sonra süzmeye bırakıyoruz.Harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.1 iri baş soğanı ve maydanozu incecik kıyıyoruz.İçine salçasını,baharatlarını yıkanmış pirinci,nar ekşisini(ki benim dolmalarımda olmazsa olmazımdır.),yağını 4-5 iri diş sarımsağı doğrayı karıştırıyoruz.Pazılarıımızı sarıp tencereye diziyoruz,üstüne yağ gezdiriyoruz.Sarmamızın üzerine yayvan bir şey kapatıp kaynar suyu yavaşça ekleyip,bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra tabağa alıp ister yoğurtlu,ister sade olarak afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler