MALZEMELER:
1 iri baş soğan,
yarım demetten biraz daha az maydanoz,
4-5 iri diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
sıvı yağ,
karabiber,kekik,nane,tuz,
ve tabiiki pirinç
istediğiniz kadar yıkanmış pazı.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle pazıların saplarını kesip yıkayıp kaynar suda 1-2 dk kadar haşlıyoruz.Çok fazla haşlamamamız gerekiyor.Çok kısa haşlandıktan sonra süzmeye bırakıyoruz.Harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.1 iri baş soğanı ve maydanozu incecik kıyıyoruz.İçine salçasını,baharatlarını yıkanmış pirinci,nar ekşisini(ki benim dolmalarımda olmazsa olmazımdır.),yağını 4-5 iri diş sarımsağı doğrayı karıştırıyoruz.Pazılarıımızı sarıp tencereye diziyoruz,üstüne yağ gezdiriyoruz.Sarmamızın üzerine yayvan bir şey kapatıp kaynar suyu yavaşça ekleyip,bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder