Çok şükür en azından hafızamda böyle anılarım var tadı hala damağımda tatlar var.O teyzelere ne mi oldu bazısı rahmetli bazısı da o kadar yaşlandı ki artık böyle şeyler yapacak dermanları yok.Ama o ocaklar o avlu ve evler hala duruyor.Gidemesek de orada bizim çok güzel bir köyümüz var .İçinden su geçen yemyeşil buram buram köy kokan Yapağlı,benim köyüm
Malzemeler
- 2-3 adet pırasa
- peynir
- tuz
- karabiber kırmızı toz biber
- 1 yumurta
- un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
Yapılışı
İnce ince doğranmış pırasayı sıvıyağda biraz öldürüp yumuşayınca içerisine istediğiniz türde peyniri ilave edin.Biraz tuz karabiber toz kırmızı biber (acı seviyorsanız acı biber tercih edin daha güzel oluyor) ile tatlandırın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta sıvıyağ su yumurta bir çay kaşığı kadar tuz ile unu az az ilave ederek bir hamur tutun hamur çok katı olmayacak toparlanacak kıvamda olacak.Hazırladığınız hamurları bezelere ayırın sanki poğaça yapar gibi elinizle biraz açarak hazırladığınız içten koyup istediğiniz şekilde kapatın ve yağladığınız tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı,çok az sıvıyağ çok az su karışımından sürün.180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Elbette bu anlattığım bükmelere benzemez odun ateşinde pişen o muhteşem tadı vermez.Ama bir nebze de olsa benim nefsimi köreltti ağızda dağılan güzel bir lezzet oldu.
Afiyet olsun sevgiyle ve sağlıkla kalın........
Herkese hayırlı,bereketli ve keyifli bir hafta dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder