PUDİNGLİ PASTA

Asıl adı Süpangleli Pasta aslında.Sevgili Kibele'de görmüş ve tarifini almıştım.Ama yaparken evde süpangle olmadığını farkedince yapmaktan vazgeçmeyip (ki bir tarifi uygulama konusunda çok inatçıyımdır!!)vanilyalı pudingli olarak yaptım.Gerçekten de güzel oldu.Ama galiba benim kalıp ölçülere biraz fazla geniş gelince olması gerekenden biraz daha ince oldu.



MALZEMELER:
3 yumurta,
125 gr oda ısısında tereyağı,
1/2 su bardağı şeker,
3-4 çorba kaşığı dolusu kakao,
1 su bardağı un,
1 pk vanilya
bir çimdik tuz,
1 pk kabartma tozu

ARA KATI İÇİN.
Vanilyalı puding(veya süpangle)
yarım ölçü hazırlanacak.

YAPILIŞI:
Önce pudingimizi veya süpanglemizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra kekimizi yapmaya başlıyoruz.Tereyağı ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Yumurtaları teker ekleyip çırpıyoruz.Kakaoyu,vanilyayı,kabartmatozu ve unu da ekleyip çırpıyoruz.
19 cm'lik kelepçeli kalıbı yağlıyoruz veya içine yağlı kağıtta serebiliriz.Kek karışımının yarısını kalıba döküyoruz.Üstüne hazırladığımız puding veya süpangleyi döküyoruz.Kalan kek karışımını da en üste döküp üstünü düzeltiyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derecede 25 dk pişirildikten sonra ısı 150 dereceye getirilip üzeri tamamen pişene kadar fırında bekletiyoruz.
Pastamız soğuyunca servise hazır.Benden söylemesi müthiş lezzetli bir kek oldu.
AFİYET OLSUUUUN.
Bu arada eyvahyemekyandıocakbattı arkadaşımız Gönül Yemekteyiz'de.Sevgili Gönül'ü canı gönülden destekliyorum ve heyecanla seyrediyorum.İnşallah birinci olursun Gönülcüğüm...BAŞARILAR.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler