Ramazanın Gülü Güllaç



Ramazan ayında sofralarımızdan eksik olmayan Güllaçın çok pratik bir tarifini vermeye çalışacağım.Çok hafif bir tatlı olan GÜLLAÇ yapmayı sizlere tavsiye eder şimdiden afiyet olsun derim.


Güllacın Malzemeleri-- 10 adet Güllaç yaprağı--2 kg. Süt--500 gr. Toz Şeker--2 yemek kaşığı Gül suyu--250 gr.çekilmiş fındık ve Ceviz içi--100 gr. Pudra şekeri--100 gr. Hindistan cevizi--100 gr.Şamfıstığı içi.

Güllacın Yapılışı--Sütümüzü derin bir tencereye koyarak kaynatalım.Ocaktan alınca kaynıyan süte şeker ve Gül suyunu ilave edip karıştıralım. 2 adet boş tepsi alalım birine sütü doldurup Güllaç yapraklarını sütün içine koyalım.bir dakika bekletip ıslanan GÜLLAÇ yapraklarını teker teker diğer tepsiye alıp her seferinde üzerlerine yarım kepçe süt dökelim.İlk beş yapraktan sonra üzerine bolca dövülmüş Ceviz,Hindistan Cevizi, Fındıkve Pudra şekerini serpelim.Her beş yaprakta bir aynı işlemi yapalım.Hepsi bitine kalan sütü Güllacın üzerine döküp nar tanesi ve dövülmüş fıstıkla süsliyerek soğuk olarak servis edelim.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler