Beğendili Tavuk

Beğendili Tavuk--

Malzemeleri--5 adet Tavuk Budu--1 demet Yeşil Soğan--3 adet yeşil Biber--3 kaşık margarin--4 adet Patlıcan--1 kaşık un--2 su bardağı süt--150 gr. Kaşar peyniri--Tuz,Karabiber.


Beğendili Tavuğun yapılışı--

Bir kaşık margarin tencereye konur.İri doğranmış Taze soğan ve yeşil biber yağda hafifçe kavrulur.Tüyleri temizlenmiş ve yıkanmış butlar kavrulan soğana ilave edilir ve harlı ateşte 10-15 dakika kavrulur.Tavukların bıraktığı suyu çekmesi için tencerenin kapağı kapatılmaz.İyice pişmesi beklenir daha sonra ocaktan alınır.

Diğer taraftaPatlıcanlar ateşte veya fırın tepsisinde közlenir.Közlenen Patlıcanların kabukları soyulup ince ince doğranır.Kalan margarin bir tencereye konarak 1 kaşık un ilavesiyle hafifçe kavrulur.Üzerine süt ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilirPatlıcanlarda bu karışıma eklenir tuzu ilave edilir pişmeye bırakılır.

Derince bir Borcama pişen tavuklar konur üzerine beğendi ilave edilir (beğendi ılık olacak)en son olarakRendelenmiş Kaşar peyniride serpilerek 180 derecede Peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler