Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma--

Malzemeler---1,5 kilo Kemer Patlıcan--750 gr. kıyma--1 yumurta--2 Domates--2 adet yeşil Biber--1 çorba kaşığı toz şeker--bir dilim bayat ekmek içi--sıvıyağ,tuz,karabiber.

Patlıcan sarmanın yapılışı--

Kıyma,ekmek içi,karabiber,tuzu bir kapta beraberce yoğurup bir kenara alalım.Sonra yıkadığımız patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimliyerek tuzlu suda yarım saat bekletelim.Daha sonra Patlıcanları tuzlu sudan alıp iyice durulayıp kağıt bir havlu ile suyunu tamamen çektirelim.

Sıvı yağımızı tavaya alarak kızdıralım.Patlıcanları çırpılmış yumurtaya bulayarak her iki tarafını kızartalım.Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alalım ki fazla yağını çekmiş olsun.Sonra her patlıcan dilimine bir miktar kıymalı harç koyarak rulo şeklinde sarıp ek yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim. Üzerine yeşil biberlerimizide 2 ye veya üçe bölüp yerleştirelim,tuz ve toz şekeri serpelim, rendelenmiş domatesleri tamamen patlıcanların üzerine yayalım ve suyunuda koyarak ( üzerini örtecek kadar) kısık ateşte pişirelim.Suyunu çekince sıcak olarak servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler