Revani, Narince Bir Yardım İle..:)

Merhabalar sevgili arkadaşlarımm, kardeşlerimm, ablalarımm :))
Sımsıcak güzel bir pazartesi gününden merhabalar hepinize...Güzel bir hafta olmasını ümid ediyorum hepimiz için:))
Sevgili Hilal Ablacığımın da doğum gününü canı gönülden kutluyorum.. Onu tanıdığım için kendimi şanslı hissetmeye devam ediyorumm:)) İyiki doğdun ablacığımm...
Pazar gününün tadını doya doya çıkardım dün evde:)) Çeşit çeşit yemekler yaptım..Ama soframın fotoğrafını çekmeyi yine unuttum çok telaşeli oluyoruz ama ne yapayım..:))
Bugün sizlerle dün yaptıklarımın ilkini paylaşmak istiyorumm. REVANİ!!!! hımmm...Sevgili Necla Ablama rica ettiğimde tabiiki dedi ve bana çookk yardımcı oldu sağolsun.. Tarifi tam yerinde idi, Bugüne kadar yaptığım revanilerin en güzeliydi hatta..
Benim tarifime geçmeden evvel Necla Ablam nasıl yapmış bakmak isterseniz tarifin orjinali burada.. 
ve ben nasıl yaptımm:)) Yalnızca bir paket vanilya ekledim:)) Tatlıya bıraktığı kokuyu çok seviyorum çünkü..Bir de çatalınızı batırdığınızda bol şerbet gelsin istiyorsanız ölçünün yarısı kadar daha fazla yapın şerbetini.. Bana kuru oldu gibi geldi geçenlerde yaptığım kadayıftan kalan şerbetimiüzerine gezdirdim tam oldu..Zevkinize bırakıyorum..

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı Sinangil Un
1 paket kabartma tozu
1 paket gourmet vanilin
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
 
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, kaynadıktan sonra limonu eklenip kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
Revani için; öncelikle yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir, en son irmik, kabartma tozu, vanilin ve un eklenip tahta kaşıkla bir güzel harmanlanır, elde edilen karışım yağlanmış unlanmış orta boy bir tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup üzerine bir tepsi örtülerek şerbetini çekene kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir..
 
Afiyet bal şeker olsun... :))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler