Malzemeler:
1 adet romanesco lahanasi
1 adet brokkoli
yarim limon
1-2 dis sarmisak
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi mayonez
1 tatli kasigi yogurt
tuz
Yapilisi:
romanesco lahanasini ve brokkoliyi parcalara ayirip yikayin.Bir tencereye su koyup kaynatin.Tuz katip,ilk önce romanesco lahanasini koyup 4-5 dakika kaynattiktan sonra brokkoliyi ekleyin.Sebzeler iyice yumusamadan ocaktan alip soguk su dolu bir kabin icinde birkac dakika tutun. Daha sonra süzgece alip bekletin.Bir kasenin icine yarim limonun suyu,siviyag,ezilmis sarmisak,mayonez,yogurt ve 1 cay kasigi kadar tuzu koyup iyice cirpin.Süzülen sebzeleri servis tabagina alin ve üzerlerine sosu gezdirip servis yapin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder