Merhabalar Arkadaşlar,
Bugün sizlerle salata (zeytinyağlı)çeşitlerini paylaşmak istiyorum..Yaz aylarının favorileri arasına girecekleri kesin gibi..İster yoğurtlu-sarımsaklı,isterseniz bol soslu tüketebilirsiniz tercih sizlere kalmış..Emin olun ki,her iki haliyle de çok nefis oluyor..)
Karışık Kızartma
1 kg patlıcan
750 gr köy biberi
3 adet havuç
1/2 su bardağı yağda çevrilmiş ceviz
sarımsaklı yoğurt
süs biberi
Hazırlanışı
Patlıcanlar ve biberler küp küp kesilip ayrı ayrı kızartılıp yağı çektirilir.
Servis tabağına önce patlıcanlar konulup,üzerlerine biberler yerleştirilir.
Havuçlar rendelenip tavada minicik sıvıyağ ile çevrilip biberlerin üzerine dökülür.
Havuçların üzerine cevizler serpiştirilir.
Servis zamanı,sarımsaklı yoğurt dökülüp süs biberi ile renklendirilip servis edilir.
Malzemeler
1 kg kabak
1,5 yemekkaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,biber
1 diş sarımsak
dereotu
Tepesi için yağda yakılmış pul biber
Hazırlanışı
Un-yağ iyice kavrulup kendini salınca,rendelenmiş kabaklar,tuz-biber eklenip sotelenip dinlendirilir.
Üzerine dereotu,sarımsak doğranıp karıştırılıp servis tabağına alınır.
Servis edileceği zaman,üzerine yağda yakılmış pul biber dökülür.
Not:Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz,öyle de çok nefis oluyor..
AFİYET ŞEKER OLSUN SİZLERE..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder