Geçtiğimiz hafta Karya'm ile mayalı çörekler yapmıştık hani,işte bu poğaçalarda o gün yapılanlardan..)Hamuru özellikle fazla yoğurmuştuk ki,tepsi tepsi poğaçalarımız,çöreklerimiz olsun diye..Eğer sizler yapmak isterseniz,yağ oranını yarı yarıya düşerebilirsiniz.En alttaki tepsimiz,sade ve minik yapıldıkları halde,gördüğünüz gibi kocaman kocaman oldular..Karya'mın elinin değdiği her bir poğaça,çörek tek kelimeyle enfes oldu..Üstelik hem uzaklara,hem Trabzon'a gittiler..)
Bunların dışında,yumurta aklarımızdan yaptığımız doğaçlama toplarımız da var..Onlarıda en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım..Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar..Mutlu,huzurlu ve serin kalın..
Malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt (suyu varsa onu da katın lütfen)
1 paket Sinangil sade kekun
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
normal un
İçi için
Beyaz peynir
minicik pul biber
Hazırlanışı
Unlar ve karbonat hariç tüm malzeme karışıp yoğrulur.
Kekun,nişasta ve karbonat eklenip yoğrulur.
Hamur ele yapışıyorsa normal un ilavesi yapılıp,yumuşak bir hamur elde edilir.
Daha sonra hamurun içersine, peynir koyup,dilediğiniz şekilleri verip,
tepsiye dizip,üzerine yumurta sarısı sürüp,ısınmış fırında 25 dk pişiriniz.
Hepinize şimdiden afiyet şeker olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder