MALZEMELER:
1 kg pazı,
1 baş soğan,
1 tane havuç,
1 yemek kaşığı salça,
yumurta(sayısı arzunuza bağlı.)
tuz,karabiber,pulbiber.
HAZIRLANIŞI;
Pazılarımız iyice yıkayıp sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz.Tekrar durulayıp doğruyoruz.Tencereye sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız kurusoğanları atıyoruz.Pembeleşene kadar kavurup domates salçasını ekliyoruz.Bir-iki çevirip pazımızı da ekliyoruz.Ardından önceden haşlanmış küp küp kesilmiş havuçlarımız da ekliyoruz.10-15 dk piştikten sonra tuzu ve baharatları koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Ocaktan inmeye yakın pazının ortasını açıp yumurtamızı kırıyoruz.2 dk sonra da altını kapatıyoruz.
AFİYET OLSUUUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder