Şark Köftesi Tarifi
Malzemeler:
1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
2 Su bardağı Köftelik Bulgur
2 Çay kaşığı Kuru Nane
6 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
1 Çay kaşığı Tuz
3 Çorba Kaşığı Un
3 Su bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta Akı
Hazırlanışı: Bulgur kısa kenarlı bir tencereye konur. Üzerine 2 bardak kaynar su serpilip kapak kapatılır ve kabarması beklenir. Bulgura, küçük bir soğan rendelenir. 1 yumurta akı, un, nane, tuz konur. Ara sıra su serperek iyice yoğrulur. Küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Az tuzlu kaynar suya konur. Suyu fazla kaynatmadan ve köfteleri dağıtmadan 15-20 dakika haşlanır. Köfteler haşlanırken yarım halka şeklinde doğranmış soğan tavada, kızgın yağda gevrek olarak kızartılır. Kırmızı pul biber konur. Köfteler suyundan alınıp tabaklara konur, üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra soğan kızartması dökülür.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Etiketler:
Etli Yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder