Mücrim Köftesi Tarifi (İç Anadolu Yemekleri)


Malzemeler:
3 Dilim Bayat Ekmek
1 Kg Dana Kıyma
1 Tatlı kaşığı Karabiber
1 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
10 Adet Yumurta
Kararında Zeytinyağı  




Hazırlanışı: 1 kilo dana kıymasının üzerine 10 tane yumurta kırılır. Kıyma çatalla ezilerek yumurtalarla iyice karıştırılır. Kıvamını biraz daha yoğunlaştırmak için ufalanmış 3 dilim bayat ekmekle yoğrulur. İçine incecik kıyılan bir demet maydanoz, rendelenmiş 2 küçük diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler yoğrularak lezzetlerin birbirine karışması sağlanır. Ortasında yuvarlak küçük çukurlar bulunan bakır tavaya bir miktar zeytinyağı konularak kızdırılır. (Bu tava yerine çelik ya da yanmaz bir tava da kullanılabilir. Ancak köfteleri kızartmak için bakır tavadakinden biraz daha fazla zeytinyağı konulur.) Oldukça yumuşak kıvamda olan köfteler kaşıkla tavaya yerleştirilir. Şeklinin düzgün olması için üzerine hafifçe bastırılarak düzleştirilir. Ters yüz edilerek her iki tarafı da kızartıldıktan sonra köftelerimiz servise hazırdır.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler