Dün EKS Mutfak Akademisin de bloggerlar toplanıp E.Kemal SEVİNÇ önderliğinde bir sosyal sorumluluk projesinin ilk adımlarını attık.Bu toplantıların devamı önümüzdeki ay ve onu takip eden aylarda da devam edecektir.Dileyen arkadaşlarımız da bu projeye katılıp bizlere eşlik edebilirler..
Ayrıca katılımcı arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu birbirinden nefis yiyeceklerin fotoğraflarını özellikle çekip sizlerle paylaşmak istedim..)
Sponsorlardan Koska ve Sinangil bizlere çok güzel paketler hazırlamışlar..Bu iki firmaya çok teşekkür ederim..
Benim hazırlamış olduğum tart (pasta), tamamen doğaçlama olarak yine evdeki malzemeler doğrultusunda hazırlanmıştır..Bilgilerinize..)
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
minicik tuz
1/2 çay bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
1 limon kabuğu rendesi
4-5 damla limon aroması
1 çay bardağı file fıstık
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı (tepeleme)un
Kreması İçin
2 paket şeftalili puding (Almanya'dan)
sizler normal puding pişirip kullanabilirsiniz.
4 adet şeftali
1 paket tart jöle
Hazırlanışı
Şeker,vanilya,tuz ve yumurtalar köpük olana dek çırpılır.
Diğer malzemeler sırasına göre eklenip çırpılmaya devam edilir.
Kalıp yağlanır ve hamur içerisine dökülüp yaklaşık 25 dk kadar pişirilip soğutulur.
Tepesi için
Puding hazırlanıp tartın üzerine döşenir.
Şeftaliler dilimlenip pudingin üzerine dizilirler.
Tepesine, tart jöle tarifine göre hazırlanıp şeftalilerin üzerine gezdirilir.
İyice donduktan sonra tepesini dilediğiniz şekilde süsleyebilir veya sade olarak servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun!
Not:Benim kullandığım puding pişmeyen puding olduğundan sizler de cremole ile hazırlayabilirsiniz.Tart jöleyi hazırlarken şeftali suyu kullanabilirsiniz o aromayı yakalayabilmeniz için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder