Şekerpare

Günaydınn :)
Pamuklara sarılıp sarmalanmış güzel memleketimden selamlar olsun, yazımı okuyan tüm insanlara:)
Keşke bugün tatil olsaydı da eşimle birlikte yürütüş yapsaydık diye iç geçirmeden edemedim:) Yalnız başıma tadı çıkmazki zaten:)
Bize de uzaktan bamak düşer en iyi ihtimal bahçeye çıkmak:)
Efendim bu güzel günde sizlerle bir tadilat tarifimi paylaşmak istiyorum:) Geçenlerde bir misafirimin özel isteği ile hazırladığım şekerparelerim blogda kötü fotoğraflı olduğundan hem ttalımı yaptım, hem fotoğrafımı tazeledim, sizlerle paylaşma günüdür bugün:)
Buyrun tatlansın ağızlarınız :)
Malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağından 3 parmak eksik irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 adet yumurta (birinin sarısı tatlıların üzerine sürülecek)
125 gr.margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
1,5 litre su
3,5 su bardağı tozşeker
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet için su, şeker ve limon kaynatılıp, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Önce toz malzemeler iyice harmanlanır, sonra sıvı malzemeler eklenerek karıştırılıp iyice yoğrulur elde edilen hamur 15 dk. dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekiller verilir.
Tatlılarımız yağlanmış fırın tepsisine dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çatal ile çizilir.
175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile şerbetlenir.
Soğuup dinlenince hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık yada ceviz ile süslenip servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun :)

Bu sabah bizim bahçe :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler