SODALI POĞAÇA

Hepimizin en büyük derdi yapıldığında puf puf olan ama ertesi gün bayatlayan ve bu yüzden de pek itibar edilmeyen poğaçalar.Bu yüzdendir ki kalacak olduğunu düşündüğümüz poğaçayı hemen buzluğa kaldırırız.Ama soda ile yapılan bu poğaça ertesi gün de bayatlamıyor.Mis gibi yumuşacık oluyor.


MALZEMELER:
1 yaş maya,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 şişe soda (oda sıcaklığında),
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un.
İÇ HARCI:
İster peynirli maydanozlu,ister patatesli,isterseniz zeytinli yapabilirsiniz.

YAPILIŞI:Süt ve şeker ile yaş mayayı eritiyoruz.Sırasıyla yağı,tuzu,sodayı ve unu(azar azar)koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanınca hamurdan parçalar koparıp avucumuz yardımıyla açıp içine harcımızı koyup kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde de yarım saat kadar mayalandırıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler