Soslu Baharatlı Rosto Tarifi



Malzemeler:
1kilo kuzu eti,yağsız
1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş
1 çay kaşığı kekik kurutulmuş
¼ çay kaşığı biberiye kurutulmuş
1 tatlı kaşığı tuz 
½ çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ




Sosu için;
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak, kıyılmış
½ su bardağı esmer tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
¼ bardak su
1 çorba kaşığı üzüm suyu
1 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı:
Adaçayı,kekik,biberiye,tuz ve karabiberi küçük bir kasede harmanlayıp,içerisine zeytinyağ koyun. Yağsız kuzu etini ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerine baharatlı sosu sürün ve fırına koyun.
Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsağı ve mısır ununu kavurup,üzerine üzüm suyu,soya sosu,suyu ve esmer tozşekeri koyup,koyulaşana kadar pişirin. Fırındaki etin pişmesine yakın üzerine bu sosu dökün ve yarım saat daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler