Malzemeler:
1kilo kuzu eti,yağsız
1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş
1 çay kaşığı kekik kurutulmuş
¼ çay kaşığı biberiye kurutulmuş
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak, kıyılmış
½ su bardağı esmer tozşeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
¼ bardak su
1 çorba kaşığı üzüm suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
Adaçayı,kekik,biberiye,tuz ve karabiberi
Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsağı ve mısır ununu kavurup,üzerine üzüm suyu,soya sosu,suyu ve esmer tozşekeri koyup,koyulaşana kadar pişirin. Fırındaki etin pişmesine yakın üzerine bu sosu dökün ve yarım
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder