Malzemeler:
Yarım Adet Limonun Suyu
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
200 Gr Soya Filizi
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Çorba Kaşığı Su
1 Çorba Kaşığı Susam
2 Çorba Kaşığı Tahin
1 Adet Tavuk Göğsü
2 Adet Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Karabiber, Kimyon, Kırmızı Pul Biber
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Ocaktan indirdikten sonra soya sosu, kimyon, kırmızı biber ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Taze soğanı doğrayarak soya filizi ile birlikte salata kâsemize koyalım. Limon suyu, su, tahin ve nar ekşisini ufak bir kâsede karıştırarak hazırladığımız sosumuzu soya filizlerinin üzerine döküp karıştıralım. Pişirdiğimiz tavukları da salatamıza ilave edelim. Susamları teflon tavada altın rengini alana dek kavuralım. Salatamızın üzerine serpiştirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder