Yaparken en çok zorlandığım tarif bu oldu.Elimi zaten çok yormuştum (sinir sıkışması var.)belki de bu yüzden biraz sıkıntılı oldu,ama oğlumun memnuniyeti karşısında elimin sancısını falan unuttum.Şehzadem sultan lokumuna tek kelime ile bayıldı.Misafirlerim de çok beğendiler ve tarifini istediler.Tarifi aynen aktarıyorum.
MALZEMELER:
2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un tepeleme(dolu dolu),
2 su bardağı şeker,
1 paket margarin,
1 lt süt,
1 paket vanilya,
İçine
Tarçın ve fındık karışımı,
Üzerine bolca hindistan cevizi.
kürdan.
YAPILIŞI:
Önce bir pk.margarini ve unu tencerede eritip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Şekerimizi de ekliyoruz,karıştırıyoruz.Sütümüzü de azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz.Koyulaşınca ocaktan alıp vanilyasını ilave ediyoruz ve blendırla -6-7 dk çırpıyoruz.Buzdolabında en az 6 saat,en çok 1 gece bekletiyoruz.(Ben akşamdan hazırladım,ertesi gün öğlene doğru yaptım.)
Bir tabağa su koyuyoruz veelimiz suya batırdıktan sonra(bu çok önemli yoksa şekil verilmiyor.) muhallabimizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açıyoruz içine fındıklı tarçınlı içimizden koyup yuvarlıyoruz.Bolca hindistan cevizine bulayıp ortasına da kürdan batırıyoruz.Hepsi için bu işlemi tekrar edip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUUUN..
AFİYET OLSUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder