Mantarı bu seneye hiç yemezdim.İlk kez Üniversite okurken bir arkadaşım''ben yapacağım ve sen çok seveceksin'' demişti biraz da iddialı bir şekilde.Ben de seveceğime inanarak bir çatal almış ama yutamamıştım çünkü acımsı bir tad almıştım.Bir daha da denemedim,ta ki bu yıla kadar.Şimdi çok seviyorum.
MALZEMELER:
İri boy mantar,
rendelenmiş kaşar peyniri,
tereyağı,
tuz,pulbiber,kekik.
YAPILIŞI:
Mantarları dikkatli bir şekilde yIkıyoruz.Sapını ve ortasını çıkarıyoruz.Limonlu su da 10-15 dk kadar bekletiyoruz.Fırın kabımıza ağızları yukarı bakacak şekilde koyuyoruz.İçlerine bir çay kaşığı tereyağı,tuz,kekik ve pulbiber koyuyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz.Ocaktan almaya yakın içlerine bol rende kaşar peyniri koyup,kaşar eriyince fırından alıyoruz.Yemeklerin yanında garnitür olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder