Tahinli Katmer
Tahinli Katmer--
Malzemeler--4 bardak Un--Yarım Kahve fincanı Sıvı yağ--Yeterince su bir fıske tuz--1 çay bardağı Tahin--125 grm. (yarım paket) Margarin.
Tahinli Katmerin Yapılışı--Derin bir kaba unumuzu koyalım,içine tuz,sıvıyağ ve su ekleyerek yumuşak bir Hamur elde edene dek yoğuralım.Diğer tarafta margarini eriterek ılıtalım ve içine Tahini ilave ederek karıştıralım.Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp bezeler yaparak üzerine un serpelim.5 dakika bekletip bir bezeyi merdane ile ince bir şekilde açalım(yufka şeklinde)Tahinli yağ karışımından açtığımız yufkanın üzerine sürelim.Karşılıklı kenarları bohça gibi içe doğru katlıyalım. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayarak 20-30 dakika yağın donması için bekletelim.
Daha sonra bohça biçimindeki Hamurun üzerinden merdane ile geçilir fazla inceltmeden biraz büyütülür.Teflon bir tavada önlü arkalı pişirilir.Diğer bohçalara da aynı işlem yapılarak afiyetle yenir.
Etiketler:
BÖREKLER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder