Hünkar Beğendi

Ramazanda misafirlerinize yapabileceğiniz kolay ve leziz bir yemek olan Hünkar Beğendiyi mutlaka deneyin.

Hünkar Beğendinin Malzemeleri---

500 gr.Kuşbaşı kuzu eti---5 kaşık margarin---2 Soğan--2Domates---6 adet orta boy Patlıcan--Bir su bardağı süt---2 kaşık un--tuz,maydanoz,Karabiber.


Hünkar Beğendinin yapılışı---


Tenceremize bir kaşık yağımızı koyup kızdıralım sonra sırası ile içine etimizi ve ince ince kıyılmış soğanları ilave edip kavuralım.4-5 dakika kavrulan ete ufak ufak doğranmış olan domatesleri ve tuzu,karabiberi katarak bir iki defa çevirip içine 3 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakalım.


6 adet Patlıcanı ateşte veya fırında közliyelim.İyice pişip yumuşayan Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince keselim.3-4 kaşık yağda 2 kaşık unu yakmadan hafifçe kavuralım,Doğradığımız Patlıcanları kavrulmuş una ilave edelim üzerine bir bardak sütü dökerek tuzunuda katıp kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirelim.

Pişen Patlıcanlı sosu Servis tabağına alıp iyice yayalım tam ortasına pişen etlerimizide ilave edelim.İsteğe göre üzeri Maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak olarak servis edilir. Hanımlar isterseniz bunun yanına biraz patates kızartmasıda ilave edilebilir. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler