Asma Yapraklı Sardalye Balığı

Asma yaprağında sardalye Balığının yapılışı--

Malzemeler-- Bir kilo Sardalye Balığı---500 gr.salamura asma yaprağı---1 demet taze soğan--1 çay kaşığı Karabiber--1 demet Dereotu--1 demet Maydanoz---1 çorba kaşığı un--1 Limonun suyu-- 3 adet defne yaprağı--Zeytin yağı , tuz.


Asma yaprağında Sardalye Balığının yapılışı--

Salamura asma yaprakları bir gece önceden suya konarak bekletilir ertesi gün suyu süzdürülüp bekletilir.Balıklar ayıklanır,iskeleti çıkarılır iyice yıkanıp iri parçalar halinde bölünür.Taze soğan,maydanoz,Dereotu iyice yıkanıp ince ince kıyılır.Ayıklayıp parçaladığımız balıklara bu malzemeler eklenip üzerine,un,karabiber,limon suyu,tuz eklenerek iyice karıştırılır.Yaprak sarması yapar gibi her bir yaprağa malzeme koyup sarma gibi sarılır.Sonra sarmalar tencereye dizilir,aralarına Defne yaprakları konur üzerine Zeytin yağı ve yeterli miktarda su ilave ederek kısık ateşte pişirilir afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler