TAVADA DOMATES SOSLU PATATES KÖFTE- TAVADA SİNİ KÖFTE
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HEPİNİZE SELAMLAR,SEVGİLER
Yine çok sevdiğim bir yöntemle yani ; evdeki malzemelerle doğaçlama hazırladığım nefiss bir yemek pişirdim :)
çook lezzetli bir yemek ayrıca oldukça doyurucu
malzemeler :
1 tava köfte için( resimde görünen miktar için )
2 adet orta boy patates,
300 gr kıyma ile hazırlanmış klasik köfte (benim daha önceden hazırda bekleyen yoğrulmuş köfte harcım vardı onu kullandım)
5-6 adet domates,
isteğe göre 8-10 diş sarımsak,
zeytinyağı
ilk iş olarak köfte harcı hazırlanır
patatesler soyulur,küçük parmak kalınlığında dilimlenir tuzlanır,tavaya tek sıra dizilir,sızma zeytinyağı döküp ocağa konur,
2-3 dk kadar hızlı ateşte patatesler iyi pişsin diye beklenir :)
tava ocaktan alınır,patateslerin üstüne köfte harcı yayılır,tekrar ocağa konur,orta ateşte,pişmeye bırakılır,tavanın kapağını kapatmakta yarar var,
patates köfte kısık ateşte iyice pişerken bu arada sos tavasında-tenceresinde rondodan geçirilen veya rendelenen sarımsak ve domatesler zeytinyağı ile birlikte hızlı ateşte az pişirilir,
resimlerde de görüldüğü gibi köfte tam pişmeye yakın iken hazırlanan sos tavaya dökülür, çok kısık ateşte sosun her yere ulaşması için 5 dakika kadar kaynatılır
en son pul biber ve kekik dökülür,afiyetle yenir :)
KLASİK KURU KÖFTE TARİFİM BURADA
DİĞER KÖFTE TARİFLERİM BURADA
çook lezzetli bir yemek ayrıca oldukça doyurucu
malzemeler :
1 tava köfte için( resimde görünen miktar için )
2 adet orta boy patates,
300 gr kıyma ile hazırlanmış klasik köfte (benim daha önceden hazırda bekleyen yoğrulmuş köfte harcım vardı onu kullandım)
5-6 adet domates,
isteğe göre 8-10 diş sarımsak,
zeytinyağı
ilk iş olarak köfte harcı hazırlanır
patatesler soyulur,küçük parmak kalınlığında dilimlenir tuzlanır,tavaya tek sıra dizilir,sızma zeytinyağı döküp ocağa konur,
2-3 dk kadar hızlı ateşte patatesler iyi pişsin diye beklenir :)
tava ocaktan alınır,patateslerin üstüne köfte harcı yayılır,tekrar ocağa konur,orta ateşte,pişmeye bırakılır,tavanın kapağını kapatmakta yarar var,
patates köfte kısık ateşte iyice pişerken bu arada sos tavasında-tenceresinde rondodan geçirilen veya rendelenen sarımsak ve domatesler zeytinyağı ile birlikte hızlı ateşte az pişirilir,
resimlerde de görüldüğü gibi köfte tam pişmeye yakın iken hazırlanan sos tavaya dökülür, çok kısık ateşte sosun her yere ulaşması için 5 dakika kadar kaynatılır
en son pul biber ve kekik dökülür,afiyetle yenir :)
KLASİK KURU KÖFTE TARİFİM BURADA
DİĞER KÖFTE TARİFLERİM BURADA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder