Uzunca bir aradan sonra herkese ’merhaba’. Tavada makarna böreği tarifimiz var bugün. Bu tarifi daha önce yufka ile denemistim ’harika’ olmuştu, bu kez yufkasız denedim, yine ’harika’ oldu:) İkisinin de tarifi var, artık tercih sizin.
Deneyeceklere; Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
- 200-250 gr. haşlanmış makarna (tercihen penne gibi içi boş olanlardan)
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (silme)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri ya da keçi peyniri ve kaşar peyniri karışımı
- 5-6 adet taze soğan ya da 1 küçük kuru soğan
- 1/3 su bardağı sıvıyağ (2 yemek kaşığı kadarını soğanı kavurmak için ayırın)
- Maydanoz
- Deniz tuzu, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
- Makarnayı 'al dente' pişirip, süzün (8 dakika kadar)
- 2 yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanları biraz kavurun, soğutun.
- Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, süt, un,yogurt, peynir, sıvıyağ, kavrulmuş soğan, tuz, karabiber, pulbiber ve ince doğranmış maydanozu ilave edip, hepsini karıştırın.
- Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın, kızdırın.
- Malzemeyi tavaya döküp kaşık ile üzerini düzeltin. Kapak kapatarak, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Kapat yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.
- Servis tabağına alıp, sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder