Kolay ve lezzetli bir tarif var bugün. Milföy hamuru ile kıymalı mini börekler. Ben ’Tenderflake’ marka milföy hamuru kullandım. Kutudan 2 adet çıkıyor, 1 tanesi 4 kişilik bir guruba iyi geldi. İç malzemesini isteğe göre değiştirebilirsiniz. Şu an aklıma gelenler; Patates, pastırma, beyaz peynir vs.
Malzemeler:
- 1 kutu 397 gr ’Tenderflake’ milföy hamuru (1 adetini kullandım)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet, çekirdekleri çıkarılıp küp küp doğranmış domates
- 1 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Deniz tuzu, karabiber
- 1 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
- Susam, çörekotu
- Milföy hamurunuzu kutunun üstündeki tarife göre çözdürün.
- Hamur çözülürken iç malzemesini hazırlayın; 1 yemek kaşığı sıvıyağda kıymayı kavurmaya başlayın, kıymanın rengi dönmeye başladığında, ince doğranmış soğanı ve biberi ilave edin ve kavurun.
- Domatesi ekleyin, salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha hepsini pişirin.
- En son tuzunu ve karabiberini koyup, soğumaya bırakın.
- Bu arada istediğiniz kıvama gelen milföyü altına biraz un serperek dikdörtgen açın, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin.
- İç malzemeyi eşit olarak paylaştırın ve fotoğrafta görüldüğü gibi kapatın.
- 2 parmak eninde kesip, birleşme yeri altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 350F - 180C fırında, kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder