Milföy hamuru ile kıymalı atıştırmalıklar



Kolay ve lezzetli bir tarif var bugün. Milföy hamuru ile kıymalı mini börekler. Ben ’Tenderflake’ marka milföy hamuru kullandım. Kutudan 2 adet çıkıyor, 1 tanesi 4 kişilik bir guruba iyi geldi. İç malzemesini isteğe göre değiştirebilirsiniz. Şu an aklıma gelenler; Patates, pastırma, beyaz peynir vs.

Malzemeler:
  • 1 kutu  397 gr ’Tenderflake’ milföy hamuru (1 adetini kullandım) 
  •  1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet, çekirdekleri çıkarılıp küp küp doğranmış domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Deniz tuzu, karabiber
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
  • Susam, çörekotu
Hazırlanması:
  • Milföy hamurunuzu kutunun üstündeki tarife göre çözdürün.
  • Hamur çözülürken iç malzemesini hazırlayın; 1 yemek kaşığı sıvıyağda kıymayı kavurmaya başlayın, kıymanın rengi dönmeye başladığında, ince doğranmış soğanı ve biberi ilave edin ve kavurun.
  • Domatesi ekleyin, salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha hepsini pişirin.
  • En son tuzunu ve karabiberini koyup, soğumaya bırakın.
  • Bu arada istediğiniz kıvama gelen milföyü altına biraz un serperek dikdörtgen açın, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin.
  • İç malzemeyi eşit olarak paylaştırın ve fotoğrafta görüldüğü gibi kapatın.
  • 2 parmak eninde kesip, birleşme yeri altta kalacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 350F - 180C fırında, kızarana kadar pişirin.
 Afiyet olsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler