TAVADA MANTARLI PİZZA

Tavada pizza daha önce de yayınladığım bir tarifti.Ancak davette en çok ilgi gören,beğenilen tadına doyulamayan lezzet oldu.Ben de ilk kez mantarlı pişirmiştim, yayınlanması çok istenince yayınlayıverdim.
Daha önce yaptığım pizzalardan farklı olarak kağıt gibi incecik yaptım.Tıpkı İtalyadaki pizzalar gibi oldu,tek kelime ile mükemmel oldu,acilen yapılması tavsiye edilir.
MANTARLI PİZZA


MALZEMELER:
(Hamuru için);
1 yumurta,
1 fincan yoğurt,
3 fincan un,
bir fiske tuz,
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu.

ÜZERİ İÇİN;
500 gr mantar,
1 çay bardağı zeytin,
2-3 adet sivri biber,
sucuk,
kaşar peynir,
ketçap.


YAPILIŞI:
Öncelikle mantarları yıkayıp doğruyoruz.Bir tencerede az yağda susuz kavuruyoruz.Çok minik tuz ve karabiberini atıp ocaktan alıyoruz.Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz.Kıvamı biraz koyuca olamlı.Yağladığımız genişçe bir teflon tavaya(ben krep tavası kullandım) harcımız kaşık yardımıyla olabildiğince ince yayıyoruz.Ketçapı hamurumuzun yüzeyine yine kaşık yardımı ile sürüyoruz.İsterseniz domates rendesini pişirip onu da sürebilirsiniz.Daha sonra malzemelerimizi tavamıza yerleştiriyoruz.En son olarak üzerine kaşar rendeleyip kısık ateşte üzerine yüksekçe bir kapak yerleştirip(yoksa kaşarlar kapağa yağışabilir)pişmeye bırakıyoruz.Tahminen 10 dakikada pişiyor.Piştiğini anlamak için tabanına bakıyoruz.Kızarmışsa oldu demektir.

Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler