CEVİZLİ&İNCİRLİ PASTA

Tüm dostlara güzel bir bayram diliyorum.Umarım hepiniz sevdiklerinizle,keyifli bir bayram yaşıyorsunuzdur.Bu bayram kasımın 15'ine gelmesine rağmen sıcaktan bunaldık.Gerçekten de inanılır gibi değildi.Çocuklar güzel havanın tadını doya doya çıkardılar.Akşama kadar oynadılar yoruldular sonra da güzel bir pastayı hak ettiler!!!
Pastamız çay saatlerinin baş tacı olmayı hak eden bir pasta.Bayramda gelen misafirlerinize göğsünüzü gere gere ikram edeceğiniz ve aman Allahım bu ne güzel bir lezzet diyecekleri ve övgü düzecekleri bir pasta tarifidir ona göre..AYRICA İÇİNDE YAĞ DA YOK HANIMLAR!!!.

CEVİZLİ VE İNCİRLİ PASTA
MALZEMELER;
(KEKİ İÇİN)
2 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un,
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
1 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı kaynar su,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
7-8 adet kuru incir.
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kakao,
7 yemek kaşığı şeker.
KREM ŞANTİ İÇİN:
1 bardak süt,
krem şanti.
YAPILIŞI:
Kek hamurumuz için 2 yumurta ile şekeri 3 dk kadar çırpıyoruz,önceden sıcak suda ıslattığımız 7-8 adet kuru inciri minik minik doğrayıp içine ekliyoruz.Sırasıyla çekilmiş cevizi,sütü,unu kabartma tozunu ve kaynar suyu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.İnce uzun bir borcama yağlı kağıt serip önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.Dakika vermiyorum kürdan batırıp anlarsınız zaten.
Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi hazırlayıp buz dolabında soğumaya bırakıyoruz.Bu arada muhallebi için tüm malzemeleri bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Pasta kekini ortadan ikiye kesiyoruz.İlk katını şekerli süt ile ıslatıyoruz,ılımış olan muhallebiyi üzerine iyice yayıyoruz.İkinci katını da şekerli süt ile ıslatıp üzerine krem şanti sürüyoruz.Son olarak(ki ben yapmayı unutmuşum!) incir reçelinin suyundan üzerine gezdiriyoruz ve dolaba dinlenmeye kaldırıyoruz.3 saat sonra ikram edilmeye hazır.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler