TEL ŞEHRİYELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HERKESE SELAMLAR
Hava soğuyunca daha çok tüketmeye başladık çorbayı,çeşit çeşit çorbalar içimizi ısıtıyor,besliyor,lezzetleri ile bizi mest ediyor :)
kırmızı mercimekten ne kadar çok çeşitte çorba yapmak mümkün değil mi dostlar ?
4-5 kişilik çorba için:
1 çay fincanı kırmızı mercimek,
1 kahve fincanı tel şehriye,
1 küçük veya yarım soğan,
1 kırmızı kapya biber,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
tuz,karabiber,pul biber,
limon suyu,
tencerede ince doğranmış soğanı,kırmızı biberi,yağları ve salçayı kısa süre kavurup mercimek ve un ile az daha kavurup kaynar suyu da döküp mercimekler pişene dek 8-10 dk kaynattım,
küçük bir kapta şehriyeleri az sıcak su ile 5 dk kadar pişirdim,
el blendırı ile çorbayı püre yapıp tekrar ocağa koydum,
pişen şehriyeleri ilave edip 1- 2 taşım daha kaynatıp,tuz,karabiber koyup ocağı kapadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder