Terbiyeli Koyun Paçası----
Malzemeler-- 10 adet Koyun paçası--1o bardak su--1 limonun suyu---1 adet soğan,tuz, Terbiyesi için-- - - 300 gr. yoğurt--7 diş sarımsak--2 yemek kaşığı un.
Terbiyeli KoyunPaçasının Yapılışı--
Paçaların tüyleri ateşte tütsülenerek iyice temizlenir ve yıkanıp 10 dakika sıcak suda bekletilir. Sonra Paçalarımızı 2 veya üçe bölelim.Kırdığımız paçaları düdüklü Tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyarak içine bütün olarak soğan,tuz ve limon suyunuda ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
Diğer tarafta Terbiyesini hazırlamak için bir kapta yoğurt,ezilmiş 7 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı unu iyice çırpalım.Yarım saat kadar pişen paçalarımızı ateşten alınca kapağını açıp içine hazarladığımız terbiyeyi yavaş yavaş dökelim tekrar ateşe koyup bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Paça Kemikler için çok yararlı olduğundan özellikle çocuk ve yaşlıların bu yemekten yemesini tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder