Tereyağlı Patates
Et ve Tavuk yemeklerinizin yanına garnitür olarak ikram edeceğiniz güzel bir çeşit.Kullanacağımız malzemeler.
Yarım kilo Patates(taze olursa daha iyi olur), 4 çorba kaşığı Tereyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz,karabiber,pul biber.
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyarak küçük küp küp doğrayalım. Kısık ateşe tenceremizi koyup içine 4 kaşık yağımızı koyarak eritelim.Yağın üzerine doğradığımız patatesleri ilave ederek kısık ateşte tencereyi arada bir sallıyarak ,kapağı kapalı bir şekilde 20-25 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pişen patatesleri bir servis kabına alalım.(servis kabını önceden biraz ısıtalım)Baharatlarını,tuzunu ve kıyılmış Maydanozunu ilave ederek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder