Soslu Karnibahar




Soslu Karnabahar



Soslu Karnabaharın Malzemeleri

Bir adet orta boy Karnabahar, 250 gr. kıyma, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/4 paket margarin, yarım limonun suyu, tuz ve karabiber.


Soslu Karnabaharın Tarifi


Dal dal ayırdığımız Karnabaharı sudan geçirdikten sonra bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su doldurup yarım limonun suyunu ve tuzunu ilave ederek 15-20 dakika haşlayalım.
Ayrı bir kapta ince kıyılmış kuru soğanı margarinle birlikte pembeleştirip içine kıymayı ilave edelim.2-3 dakika kavrulan kıymaya salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra 4 bardak sıcak suyu ve baharatları ekleyip pişirelim. Haşlanan Karnabaharları süzerek pişen kıymalı harca katalım, ağzı kapalı olarak biraz daha pişirelim.

Diğer tarafta margarini bir kapta eritip içine unumuzu ilave ederek 2-3 dakika pembeleştirip,içine süt ve tuz ilave ederek sosu muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim.Pişen kıymalı Karnabaharları bir tepsiye alarak üzerine sütlü sosu yayıp önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Arzuya göre kızaran karnabaharların üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi serpilerek veya sade olarak servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler