TIRTIL KURABİYE &EVE DÖNÜŞ

İşte güzel bir tatilin ardından artık evimdeyim.Evimi de pek özlemişim hani.Nereye giderse gitsin yine de insanın evi gibi olmuyor.Geleli iki gün oldu ama hiç durmadan temizlik yapıyorum.Temizlik yaptıkça yoruluyorum ama evin misler gibi oluşu insanın keyfini nasl da yerine getiriyor.Arada yaptığım tırtıl kurabiyeyle birlikte çayımı da yudumluyorum.Değmeyin keyfime.

Bu yıl tatilden uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum,çok güzel geçti herşey.Kaybolan gözlüğümün yerine güzel bir gözlük aldım,bu sefer bir yerlerde unutmamaya kararlıyım!!
Ha bir de Henrie Charriere'nin KELEBEK isimli kitabını okudum.Müthişti.Bir solukta bitirdim.

Geçen yıldan bu yana tek değişen herkesin bana ''ne kadar zayıflamışsın'' deyip yemek yemem için ısrarlar edilmesi oldu.Kendimi bir anda çocukluğumda bulmuş gibi oldum.O zamanlarda aynı şeyleri sürekli duyardım.Sevgili annem bana 10 yaşında çocuk muamelesi yaptı,ye kızım ye kızım..Yahu ben halimden memnunum,zaten bir sürü çaba sarfetmişim bunun için!!!cık cık cık!!!Daha alır mıyım ben o kiloları hiç!!Neyse sonuç olarak kilomu koruyarak tatilden dönmeyi başardım!Hiiiii!!

Gelelim tırtıl kurabiyeciklerimize.Çok çok sevgili arkadaşım Hatice(kızhatçe) tırtıl kurabiye kalıbını bana hediye etti.Yanında pasta süsleme malzemesi ile birlikte.Ne kadar ince birisin sen Haticeciğim.Seni tanımayı da ayrıca çok isterim.İnşallah bir gün buluşuruz.

Sevgili Haticeciğim bana kalıbı hediye eder de ben durur muyum!Eve geldiğimin ikinci günü ilk iş olarak onca işin arasında yaptım tırtıllarımı.Biraz zorlandığımı itiraf edeyim.Özellikle belim(ayakta durduğum için)çok ama çok ağrıdı.

Ben miniminnacık yedim ama çocuklarım silip süpürdüler.


Sevgili Hatice'nin yazdığı not.Seni hatırlayacağımdan emin olabilirsin canım.

TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER:

yarım paket (125g) margarin ,
1 çay bardağı sıvıyağ ,
2 çay bardağı toz şeker ,
2 yumurta ,
aldığı kadar un ,
1 paket kabartma tozu ,
1 paket vanilya ,
süslemek için çikolata sosu.

HAZIRLANIŞI;
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri elimizle karıştırıyoruz.Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Özleşene kadar yoğuruyoruz.Kulak memesinden az daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru kalıba koyup bir parmak uzunluğunda yağlanmış tepsiye sıkıyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Pişip soğuduktan sonra çikolata sosu hazırlıyoruz(ben de kalmamıştı kakao,süt ve şekerle sos hazırladım.)Sos da soğuyunca tırtılların ucunu sosa batırıp servis ediyoruz.Afiyet olsun..

Bu arada tatil boyunca sitemi ziyaret edip yorum yazan tüm dostlara teşekkür ediyorum,ziyaretlerime yavaş yavaş başlayacağım...Beni bekleyin...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler