Yarın onbir ayın sultanı Ramazan.Büyük bir heyecan duyuyorum.İnşallah Allah oruçlarımızı kabul eder.
Ramazana girmeden hemen önce yine bir reçel tarifi.Bu aralar ne bulursam reçelini yapıyorum!Ama resimlerde başarısızım malesef.Ne yaparsam yapayım parlak .pasparlak çıkıyor.Eğer güzel resim yakalayabilirsem resimleri değiştireceğim ama şimdilik bunlarla idare etmek zorundayım.
Ramazana girmeden hemen önce yine bir reçel tarifi.Bu aralar ne bulursam reçelini yapıyorum!Ama resimlerde başarısızım malesef.Ne yaparsam yapayım parlak .pasparlak çıkıyor.Eğer güzel resim yakalayabilirsem resimleri değiştireceğim ama şimdilik bunlarla idare etmek zorundayım.
MALZEMELER:
1 kg böğürtlen,
1 kg şeker,
yarım limonun suyu.
HAZIRLANIŞI:
Böğürtlenlerimizi itina ile yıkıyoruz.Kağıt havlu ile nazikçe suyunu alıyoruz.Tencereye koyup üzerine şekeri ekliyoruz.Bir gece sulandırdıktan sonra kısık ateşe oturtuyoruz.Yaklaşık yarım saat pişirip üstünde biriken köpükleri alıyoruz.Reçel yapımında tahta kaşık kullanmaya dikkat ediyoruz.İndirmeye yakın limon suyunu ekleyip 5 dk sonra altını kapatıp cam kavanozlara paylaştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder