Üsküp Köfte Tarifi
Malzemeler:
3 Adet Biber
2 Adet Domates
1 Diş Dövülmüş Sarımsak
Yarım Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
4 Adet Patlıcan
Kararında Karabiber, Kimyon, Tuz
Kızartmak İçin - Kararında Sıvı Yağ
Sosu İçin:
3 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay bardağı Su
Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, sarmısak, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteleri pişirin. Alacalı soyulmuş ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanları acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve iyice kurulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. 1 dilim patlıcana 1 adet köfte sarın. Güveç kabının içine patlıcanlı köfte, dilimlenmiş domates ve sivri biber olacak şekilde dizin. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Diğer taraftan, sos için rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın. Köftelerin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Bulgur pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Etiketler:
Etli Yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder