YALANCI YUVARLAMA



Kuzenim bu tarifi Yeşilkivi’de görüp denemiş, onun tavsiyesi üzerine ben de denedim. Gaziantep yöresine ait bir yemek, yoğurt corbasının et ve nohutla zenginleştirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle çocuklar için çok besleyici...



MALZEMELER: ( 4 kişilik )
  • 250 gr -tercihen-kuzu eti
  • 1 su bardağı pismiş nohut
  • 1,5 su bardağı küçük cins makarna
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı (üzeri için)
HAZIRLANIŞI:
  • Etleri küçük kuşbası doğrayın, yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyip, harlı ateşte kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra, etten çıkan köpüğü bir kepçe ile alın ve ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayana kadar pişirin (ara sıra suyunu kontrol edin, azalırsa ekleyin. Suyun seviyesi, etlerin en az 3 parmak kadar üzerinde olmalı).
  • Nohutları ilave edin, makarnayı ekleyin ve makarna pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  • Bu arada yoğurt, un ve yumurtayı ayrı bir kapta çok iyi karıştırın.
  • Makarnalar pişince, yemeğin suyundan azar azar alarak, yoğurtlu karışıma ilave edin ve karıştırarak ılımasını sağlayın.
  • Ilınan yoğurdu yemeğe ekleyin, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın, tuzunu ilave edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra, üzerine yağda ısıttığınız naneyi gezdirip sevis yapın.
NOT: Hemen servis yapmayacaksanız, tencerenin kapağını yoğurdun kesilmemesi için yarı aralık bırakın.



Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler