Zeytin yağlı Yer Elması--
Malzemeler---Bir kilo Yer Elması---2 adet soğan---bir çay kaşığı toz şeker---2 çorba kaşığı Pirinç---bir çay bardağı Zeytin yağı---bir limon---tuz, su, dereotu.
Yapılışı---Yer Elmalarını iyice yıkadıkdan sonra üzerlerini soyup küp şeklinde doğrayalım yeniden yıkayıp bir tencereye koyalım .Kendi bıraktığı suyla 10-15 dakika pişirelim.Diğer bir kapta ince ince kestiğimiz soğanları sıvı yağda kavuralım.Kavurduğumuz soğanları Yer Elmasının üzerine dökelim.Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinci,şeker,tuz,limon suyu ve 2 bardak su ilave ederek pişmeye bırakalım.
Yer Elmalarımız yumuşayınca pişmesi tamamlanmıştır,ocaktan alarak soğuduktan sonra üzerine dereotu serperek soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hanımlar Yer Elmasının bir çok hastalığa ve Şeker hast. iyi geldiği söylenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder