YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-1 ÇORBALAR
Bu aralar o kadar fazla etkinlik var ki yetişmekte zorlanıyorum ama bu sayede bilmediğim yeni tarifler de öğrenme,deneme fırsatı bulduğum için de etkinlikleri yakından takip etmeye çalışıyorum.
Yöresel çorbalar etkinliğinin ev sahibesi kadınınmutfağı.Ben de etkinliğe Mersin ve yöresinde oldukça sık yapılan ve beğenilerek yenilen Yüksük Çorbası ile katılıyorum.
TARİF ADI:Yüksük çorbası
YÖRE:Adana-Mersin
MALZEMELER
İçi için:
100 gr kıyma,karabiber,tu,pul biber.
Hamuru için:un,biraz ılık su,bir çimdik tuz ,1 yumurta,çok az sıvı yağ.
1 su bardağı haşlanmış nohut,nane,domates salçası.
YAPILIŞI:
Fazla yumuşak olmayan bir hamur yoğurup 20 k.kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurumuzu 3 mm kalınlığında açıp minik karelere böüyoruz ve ortasına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup dört ucundan tutup birleştiriyoruz.Bu şekilde minik mantılarımızı hazırlıyoruz.
Tencereye ayçiçek yağını ve salçamızı koyup 2-3 dakika çeviriyoruz.Üzerine soğuk su ekleyip mantılarımızı koyuyoruz.Bir taşım kaynattıktan sonra 1 su bardağı haşlanmış nohutu,naneyi,tuzu ve yarım limonun suyunu da ekleyip karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Siz adının çorba olduğuna bakmayın ana yemek kadar doyurucu ve süper lezzetli.Benden tavsiye eğer denemediyseniz hiç vakit kaybetmeden deneyin derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder