Zeytinyağlı Kereviz

Zeytin Yağlı Kereviz—

Malzemeler---1 kilo orta boy Kereviz—2 adet patates—2 adetHavuç—1 su bardağı haşlanmış Bezelye—1 çay bardağı Zeytin yağı—1 demet Maydanoz—1 limon—tuz,--2-3 bardak su—2 adet soğan.—1 tatlı kaşığı Domates salçası veya domates püresi.

Zeytin Yağlı Kerevizin tarifi—Kerevizlerin üzeri soyulur iyice yıkanır ortadan ikiye kesilir bir kaşık yardımı ile ortaları oyulur ufak bir kase görünümünü alır.Derince bir kaba Kerevizleri yerleştirip üzerine çıkacak kadar su ilave ederek 10 dakika haşlayalım.Diğer tarafta Zeytin yağımızı bir kaba koyalım içine doğranmış soğanları da ilave ederek soğanları hafifçe pembeleştirelim sonra sırasıyla küçük küçük doğranmış havuç ve patatesleride soğana ilave edelim,en son Bezelyemizi de ilave ederek bir iki çevirip ateşten alalım içine tuzunu koyalım. Haşlanan Kerevizleri yayvan bir kaba dizip hazırladığımız malzemeyi içlerine dolduralım.üzerine ince kıyılmış maydanozu da ilave edelim.2 bardak su,domates salçamızı ve 1 limonun suyunu katarak pişirelim.

Soğuk olarak servis edelim.AFİYET OLSUN.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler