Cilt Bakımı - 3 -

Cilt Bakımı- Yağlı cilt için Çilek maskesi--2 adet ezilmiş Çilek,1 yumurtanın akı,1 çorba kaşığı Bal karıştırılıp temizlenmiş cilde sürülür. 20 dakika bekletilip ılık suyla yıkanır.

Leke giderici olarak cildimize Kirazlı bir maske uygulayacağız.4 adet Kirazın çekirdeğini çıkarıp ezelim.Bir tatlı kaşığı Bal ve bir tatlı kaşığı Susam yağı ilave ederek iyice karıştıralım.Haftada bir gün cildimize uygulayalım.30 dakika bekletip ılık suyla yıkayalım.


Nemlendirici-Bir adet rendelenmiş Armut,bir çorba kaşığı süzme yoğurt,yarım tatlı kaşığı Bal,yarım tatlı kaşığı Badem yağını iyice karıştırıp temiz cilde sürelim.20 dakika bekletip ılık suyla cildimizi yıkayalım.


Soğuk hava cildi kurutur ve çatlamasına neden olur.Aynı miktarda tuzsuz tereyağı,bal ve Muzu karıştırıp cildimize sürelim 20 dakika bekletip yıkayalım. Bu karışımı dudak çatlamalarınada kullanabiliriz.


Yıpranmış ellere bakım kremi 5 çorba kaşığı Yulaf unu,1 yumurta sarısı,2 çorba kaşığı Balı bir kabın içerisinde krem kıvamı alana dek karıştıralım.Sabah ve akşam olmak üzere bu kremi günde iki kez ellerimize sürelim.


Tırnak kırılması gibi bir üzüntünüz varsa bu tarifi mutlaka tırnaklarınıza uygulayın.Yarım tatlı kaşığı Sirke,bir yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı Ananas suyunu bir kapta karıştıralım.Tırnaklarınızı bu karışıma batırıp 5 dakika bekletin.Sonra ellerinizi yıkayıp kurulayın ve yukarıda tarif ettiğim bakım kremini uygulayın.



Sararan tırnaklar İkiye kestiğiniz bir Limonun içine tırnaklarınızı batırıp 5 dakika bekleterek sonra ılık suyla yıkayın. Bu uygulamaya devam ederseniz tırnaklarınızdaki sararma kaybolur.


Kırılgan tırnaklara karşı --Ceviz,Yerfıstığı ve yoğurdu bolca tüketin. Demir,Bakır,Çinko içeren besinlere ağırlık verin).
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler